Tuburi

Caracteristici

Realizarea tuburilor Premo consta in exegutarea unei armaturi longitunale pretensionate intre doua inele de capat prevazute cu dornuri ce se inglobeaza intr-un miez cilindric de beton centrifugat. La tuburile IPREROM armarea longitudinala se executa fir cu fir prin intermediul unei presiuni hidraulice iar capatul drept (spitul) se executa direct prin centrifugare rezultand un miez. Dupa intarire si decofrare acest miez se precomprima transversal cu armatura spirala care se protejeaza prin torcretare.

Utilizare recomandata:

  • Aductiuni si retele de distributie sub presiune pentru alimentari cu apa potabila, industriala si irigatii
  • Canalizarea apelor uzate menajere si relizarea cailor de evacuare in caz de inundatii
  • Subtraversari de cai ferate drumuri si rauri

Tuburile si elementele de canalizare sunt rigide, isi pastreaza forma in timpul incarcarii, transportului, instalarii si exploatarii. Nu necesita lucrari suplimentare de protectie pentru a suporta sarcinile din mediul exterior, cum ar fi trafic etc. Tuburile si elementele de canalizare sunt recomandate pentru transportul oricarui tip de reziduuri menajere, chiar si atunci cand ph-ul reziduurilor scade sub 4.5. Daca se transporta reziduuri industriale deosebit de agresive, tuburile trebuie protejate suplimentar impotriva coroziunii. Tuburile sunt rezistente la solventi si agenti de curatare, la uleiuri minerale si de aceea sunt recomandate in zonele industriale, benzinarii, statii de spalare, aeroporturi etc.

Tuburile si elementele de canalizare din beton si beton armat rezista si la temperaturi de peste 1000 Celsius, nu se deformeaza sau deterioreaza. Nu sunt inflamabile, pentru ca sunt produse din materiale anorganice. Chiar daca prin sistemul de canalizare circula materiale inflamabile, tuburile nu vor arde, nu vor genera gaze toxice si nu isi vor degrada suprafata.

Avantaje

Economice - Lungimile mari de fabricatie (5m la varianta Premo si 6m la varianta Serntab) asigura economia montajului si reducerea timpilor de executie. Durata de exploatare este foarte mare (peste 80 de ani )si sistemul de canalizare nu necesita intretineri suplimentare conexe. Tuburile au un pret de cost redus fata de alte produse similare (PVC sau Fibra de sticla).

Autoportanta si stabilitate - Tuburile din beton precomprimat avand un sistem de armare superior isi pastreaza stabilitatea dimensionala fiind rigide si nu necesita lucrari suplimentare de protectie pentru a rezista la solicitarile exterioare si interioare (pot fi utilizate la lucrari de infrastructura, tanvesari si podete). Rezistenta la coroziune si abraziune -Tuburile din beton fiind realizate dintr-un beton superior sunt rezistente la solventi, uleiuri minerale si agenti de curatire. De asemenea, au rezistenta deosebitala actiunea agentilor abrazivi. Nu sunt afectate de nivelul panzei freatice chiar si pentru un sol cu Ph marit.

Ecologice - Produsele si materialele utilizate la realizarea tuburilor precomprimate sunt naturale ulterior pot fi reciclate. Sistemul cu cep si mufa si garnitura de cauciuc asigura o etanseitate sporita ne fiind afectat mediul inconjurator. Usurinta in proiectare Sistemele de canalizare executate cu tuburi din beton precomprimat pot fi proiectate cu usurinta datorita gamei diversificate de dimensiuni (diametrele 600mm, 800mm, 1000mm cu lungimi de 5ml).